ТИПОЛОГІЯ КОМУНІКАТИВНИХ НЕВДАЧ У ВІДЕОІНТЕРВ’Ю УКРАЇНСЬКОЮ І НІМЕЦЬКОЮ МОВАМИ - Дяків, Х. (Мовні і концептуальні картини світу, 2019)
Статтю присвячено дослідженню комунікативних невдач у мовленнєвому жанрі відеоінтерв’ю в українській і німецькій лінгвокультурах. Визначено тематику відеоінтерв’ю (спорт, політика і культура) і типи комунікативних невдач з урахуванням причин їх виникнення (через інтерв’юера, респондента, комунікативний шум) і сприйняття їх як порушення (з позиції інтерв’юера, респондента або глядача). Встановлено спільне і відмінне комунікативних невдач в інтерв’ю в обох лінгвокультурах.
Keywords: комунікативна невдача, українська лінгвокультура, німецька лінгвокультура, відеоінтерв’ю