КОМУНІКАТИВНІ ТА ЛІНГВІСТИЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ В ПЕРСОНАЛЬНОМУ БРЕНДИНГУ ІЛОНА МАСКА (НА МАТЕРІАЛІ ПУБЛІКАЦІЙ У TWITTER У 2020 РОЦІ) - Давидовська, Н. (Мовні і концептуальні картини світу, 2021)
Присвячено вивченню основних комунікативних тенденцій та лінгвістичних особливостей персонального брендингу Ілона Маска. Проаналізовано понад 500 Твітів, опублікованих Ілоном Маском упродовж 2020 р., і скласифіковано їх у 7 категорій за комунікативною метою у зв'язку з побудовою бренду. Дослідження дозволило виділити такі групи: інформативні, рекламні, самопросувні (ідеологічні), прово- кативні, розважальні Твіти, Твіти встановлення зв'язку та підтримання репутації. Роль і значення кожної категорії в побудові, підтриманні та покращенні особистого бренду було простежено на конкретних прикладах. Розглянуто лінгвістичні засоби, застосовані Ілоном Маском у межах розбудови бренду, і виявлено основні: іронія, зміна мови, цитування, гра слів, слогани, сленгові абревіатури / ін- тернет-жаргон та екстралінгвістичні знаки. Стаття демонструє цілісність і конкурентоспроможність особистого бренду Ілона Маска та підтверджує значення мережі Twitter як потужного інструменту брендингу.
Keywords: персональний брендинг, соціальні мережі, Twitter, побудова бренду, просування бренду, лінгвістичні засоби та комуніка¬тивні тренди