ПРАВОПИС І ВИМОВА СЛІВ З ІНШОМОВНОЮ ЧАСТИНОЮ ЕКС- - Дика, Л. (Мовні і концептуальні картини світу, 2021)
На матеріалі інтернет-видань простежено практику застосування правила про написання загальних назв з екс- разом. Встановлено, що багато новотворів не відповідають природі української мови, її милозвучності, особливостям структури фонемних ланцюжків, правилам складоподілу, наголошуванню тощо. Запропоновано переглянути правопис слів з префіксоїдом екс-. ______________ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ • Брахнов, В. М. Склад. Його фонетична будова. Складоподіл. Сучасна українська літературна мова. Кн. І. Вступ. Фонетика. К. : Наук. думка, 1969. С. 340-357. • Городенська, К. Українське слово у вимірах сьогодення. К., 2019. С. 135-136. • Городенська, К. Новий «Український правопис»: рік по тому. Онлайнова лекція. 22.03.2021. URL: https://www.youtube.com/watch?v =Y2v1ApGDWCU&t=1561s&ab_channel=TetianaHorokhova • Клименко, Н. Ф., Карпіловська Є. А., Кислюк Л. П. Динамічні процеси в сучасному українському лексиконі. К. : Видавн. дім Д. Бураго, 2008. 336 с. • Орфоепічний словник / уклад. М. І. Погрібний. К. : Рад. шк., 1984. 629 • Олексенко, В. П. Інновації сучасної української мови з препозитивним компонентом-латинізмом : функційно-семантичний аспект. Науковий вісник ХДУ. Сер. : Лінгвістика. Херсон : ХДУ, 2015. С. 117130. URL: http://ekhsuir.kspu.edu/handle/123456789/4653 • Синявський, О. Норми української літературної мови. Репринтне видання. К., 2018. 367 с. • Український правопис. К. : Наук. думка, 2019. 391 с. ДЖЕРЕЛА ІЛЮСТРАТИВНОГО МАТЕРІАЛУ • https://bykvu.com/ua/ • https://censor.net/ua/ • https://dyvys.info/ • https://espreso.tv/ • https://footballhub.com.ua/ • https://galka.if.ua/ • https://gazeta.ua/ • https://glavcom.ua/ • https://gordonua.com/ukr/ • https://hromadske.ua/ • https://m.day.kyiv.ua/ • https://newsua.one/ • https://news.obozrevatel.com/ • https://novynarnia.com/ • https://nv.ua/ • https://sport.ua/ • https://stopcor.org/ • https://today.vn.ua/ • https://tsn.ua/ • https://tyzhden.ua/ • https://ua.interfax.com.ua/ • https://www.bbc.com/ • https://www.dw.com/uk • https://www.epravda.com.ua/ • https://www.lmn.in.ua/ • https://www.pravda.com.ua/ • https://www.slovoidilo.ua/ • https://www.stb.ua • https://www.radiosvoboda.org • https://ye.ua/ • https://zn.ua/ukr/